Jom berkelana mencari makna sebuah persinggahan.....

Jangan Mudah leka Kawan
Jangan Mudah alpa Kawan
Jangan Mudah lupa Kawan
Kita Makhluk tuhan
Hidup hanya Sebuah Persinggahan

Isnin, Januari 19, 2009

Cerita Hari Isnin....

Hari ni di UPM ada pengundian untuk pilihan raya kampus. Aku turun ke tak? Rahsia sendiri le...amanah tu....InsyaALLAH, ALLAH menangkan siapa yang bersungguh.

Semalam dapat calling dari mak, adik aku yang nombor 4 nak bertunang...Alhamdulillah...Adik no. 2 pula kata dia nak kawin raya cina ni...huhuhu..biaq benaq...xda angin xda ribut dah nak kawin...tau la dah bertunang...huhuhu...kalu jadi pun Alhamdulillah...buat apa nak marah benda betul...kalu x betul, baru la aku marah..tapi yang x bestnya, dia marah pula aku x kawin or bertunang ker...huhuhu...dahsyat...ada ker, dah xda rezeki...xda la..nak buat macam ner...aku pun nak paksa saper la kawin dengan aku...huhuhu...ngarut jer...

Entah ler, hairan juga bila tengok orang suke citer tentang diri dalam blog...tapi ada juga yang betul2 menulis dalam blog...aku? entah...tapi yang penting, aku tau apa yang aku tulis dan apa yang aku sampaikan...

Sebenarnya ada banyak perkara yang nak kena cerita pada orang...tapi aku lebih suka pendam...x percaya la kat orang...percaya kat ALLAH lagi..huhuhu...baru la romantik bercinta pagi2 hari nanti...

Aku dok teringat la kat anak usrah aku yang tak ramai tu...macamner la depa sekarang...xda feel la nak buat usrah...tau tanggungjawab tapi hati berat...biasa la bila nafsu dah berkomplot dengan setan...alamat jalan la...huhuhu...kuler betul... kawan2 yang perihatin baca blog ni, sudi2 lah bagi nasihat..saja ler nak citer cerita hati dalam blog ni...

Aku cukup payah kalu nak citer masalah pada orang..tapi kalu dah mula citer mesti tak pandai berhenti...

Makhluk tuhan memang unik....

3 ulasan:

bosz berkata...

bila hati bercinta dengan Tuhan....hatikan tenang

JUNDI UMMAH berkata...

Bila bercinta dengan Tuhan, hati redup sejuk....
mengharap pada makhluk, makhluk sentiasa mengecewakan..

harap pada Allah, Allah tidak pernah kecewakan hambaNYA!

~kafalifmim~ berkata...

alang,dari dulu smpi skg, alang rate tertinggi lawat blog ude.. tp knp xpernah komen yek?? xpe, x harap pon. huu..

alang praktikal ye skg, br ude ingat..

xpe, Tuhan x pernah bosan mendengar luahan hambaNya..kan..
kite je yg slalu lupe..