Jom berkelana mencari makna sebuah persinggahan.....

Jangan Mudah leka Kawan
Jangan Mudah alpa Kawan
Jangan Mudah lupa Kawan
Kita Makhluk tuhan
Hidup hanya Sebuah Persinggahan

Isnin, September 28, 2009

9 syawal 1430H

Alhamdulillah wa syukurillah, pada Mu owh ya Allah....

Seminggu sebelum lebaran KL dan Selangor dah mula beransur lengang...kedai2 persiapan raya pun galak mengadakan potongan harga barang jualan mereka. Dari gelang tangan raya sampai lah kusyen dan sofa raya...harga barang jatuh merudun macam buah nangka jatuh tergolek..hehehe...masa ni, kalu tanya makcik jual baju kurung raya bape harga dia boleh jual...huh RM25 sepasang pun bole dapat..(anda percaya?...tengok kaki la)...

Kini, dah lebih seminggu raya. Kampus pula mula sesak. Kereta dah mula berasak kat KL ni...bawa motor pun kena jadi 'minah rempit' sikit2..kalu buat loi saja bawa motor, comfirm asyik kena hon saja..huh pantang tengok orang lemah mesti nak buli...terbalik...terbalik.

Jari pun dah penuh cincin...sampai dua. huh rakus betul...mentang2 beli masa harga runtuh!...No komen.

Dunia maya pun saya tinggalkan hampir 2 minggu lebih, berlambak dan sesak lah inbox saya. Join group sana, join group sini, join group situ, join group sinun...huhu...sesak...tapi maklumat pun banyak juga yang dapat.

Apa citer PRK Bagan Pinang?

Seronok dengar, baca, tengok sahabat yang keje dalam PRK ni. Moga ia menjadi mahar semasa mahsyar nanti buat mereka. Amin. Saya nak ikut juga, tapi bila terkenangkan wajah Dr. Rahman Milan dan Dr Ashikin Psyquay...saya sabarkan hati...sikit saja lagi ni...lepas ni buat le pe yang saya suka... Where is my priority?...huhu hehe haha hakhak.....sabar....sabar...

Kak Dayah bagi message, sapa2 nak tolong Bagan Pinang boleh bagi sumbangan pada akaun DMPNS BIMB(Bank Islam) 12010010054755 dan hubungi Puan Noriza 019 2647668. InsyaAllah, moga Allah mudahkan urusan mereka yang dekat tapi jauh dari saya tu....sapa2 yang sudi nak tambah saham akhirat sila silakan lah.

p/s: bukan senang untuk menjadi penuntut ilmu yang benar2 memuliakan ilmu yang dia ada walaupun ilmu itu hanya lah ilmu dunia....inilah jambatan ke akhirat yang agak sukar di capai orang kebanyakkan sekarang...we love to practice but not easy to love the knowlegde inside. (?????)

Tiada ulasan: